Geluk komt niet van buiten naar binnen, maar gaat van binnen naar buiten. Gelukkig zijn  af laten hangen van de ander, is je vastklampen aan je verwachting en deze gemanifesteerd  willen zien .  Lukt dit niet, dan is teleurstelling daar en geluk ver te zoeken. Althans, zo voel je dat.

Wat is dus  geluk?

Geluk is een gevoel, de uitkomst van een waarde vervulling. Wil je je gelukkig voelen, ga dan de waardes na die je vervuld wilt hebben en check of ze haalbaar zijn. Wanneer voel je je gelukkig? Wat heb je nodig om je je gelukkig te voelen?  Niet wie heb ik nodig om me gelukkig te voelen.

Geluk is als een klauwhamerkop, je pakt de steel en timmert erop. Maar als de kop er wat losjes op zit, dan klapt het geluk op ’t gebit. ( Herman Finkers)

Kijk wat je hebt, waar je blij van word, hoe klein ook, en voel die blijdschap tot in het merg van je botten. Maak het eerst klein, en leef dit. Dan wordt het vanzelf groot, en gun het iedereen mee te  drijven op jouw golven van geluk.  Niet omdat je dat wilt, of dat het moet, maar omdat het kan en mag.  Dat is voor mij geluk.