Webstar Coaching

Verminder stress met de wetenschappelijk onderbouwde 'Hartcoherentie' methode

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Over Hartcoherentie

Coherentie is de situatie waarin de samenhang tussen afzonderlijke zaken helemaal klopt. Er is een direct verband tussen je hartritme en je gedachten en emoties. Bij de gedachte aan gevaar zal je hart sneller gaan kloppen. Als blijkt dat dit gevaar niet reeël is, en je brein bevestigt dat, dan zal je hartritme weer vertragen. Zie het als het gas en rem pedaal van een auto. Gas geven is het hartritme versnellen, remmen is vertragen. Als die samenwerking in balans is, is er sprake van coherentie.

Bij hartcoherentie is er dus sprake van samenhang tussen het hart en het brein. Om hartcoherentie te bevorderen is er de hartcoherentie methode. Via deze methode, die simpel aan te leren is en per direct inzetbaar, ben je in staat om snel coherent te worden als de situatie dit van je vraagt. Ook kun je, door deze methode toe te passen en te integreren in je leven, ervoor zorgen dat je een reserve opbouwt die maakt dat je adequaat kan reageren op onverwachte situaties.
Dit is  gezondheids-bevorderend doordat DHEA, ook wel het vitaliteitshormoon genoemd, wordt aangemaakt.

Ik leer je met behulp van het emWave® systeem stress te beheersen en te reduceren. Met een zichtbaar resultaat en duidelijke instructies die ervoor zorgen dat je je stress de baas blijft. 

emWave®

Tijdens mijn sessies maak ik gebruik van het emWave® systeem. Dat is een klein apparaatje dat door middel van een clip aan de oorlel de hartritme-variabiliteit meet en laat zien.

Door het doen van oefeningen kun je leren je hartslag te beïnvloeden. Je leert als het ware om je negatieve stress om te buigen en hanteerbaar te maken.

In combinatie met het stressreductieprogramma “Werken aan Veerkracht” zie je snel resultaat. Op het moment dat een stressvolle situatie zich aandient weet je hoe je daar mee om moet gaan, en door de oefeningen regelmatig te doen, bouw je een ‘buffer’ op waardoor je deze situaties beter aan kunt.

Het wel of niet coherent zijn kunnen we zichtbaar maken met de emWave® desktop of de draagbare emWave® ps2 door middel van een sensor die wordt bevestigd aan je oorlel.

Hierdoor is te volgen wat er gebeurt, en welk effect het toepassen van de methode heeft op je hartritme-variabiliteit. Op het plaatje hierboven zie je hoe dat eruit ziet.

Boven = niet coherent; onder = wel coherent.

Het emWave® systeem is via mij te koop tegen een gereduceerde prijs

Na een kennismakingsgesprek waarin we je vragen bespreken en onderzoeken of de Heartmath Methode bij je past, maken we een afspraak voor de volgende keer.

Het stressreductie programma “Werken aan Veerkracht” bestaat uit 7 sessies. Je krijgt huiswerk, we bespreken je vorderingen en je eventuele vragen.

Meer weten? Klik hier voor een uitgebreide uitleg.

Voor bedrijven

In veel organisaties bestaat een groot deel van het ziekteverzuim tegenwoordig uit stressgerelateerde klachten. Werkgevers doen er alles aan om een klimaat te scheppen waarin de medewerkers plezierig werken en de organisatie doen groeien.

Stress op zich is niet slecht. Sterker nog, een gezonde dosis stress zorgt ervoor dat mensen optimaal presteren omdat ze alert zijn en creatief denken.
Er kunnen echter factoren zijn die ervoor zorgen dat werknemers een dusdanig stressniveau bereiken dat het ze letterlijk ziek maakt. Dat ligt over het algemeen niet aan het werk dat ze doen, of aan hun leidinggevende of collega’s, maar aan de wijze waarop ze met hun eigen stress omgaan.

Het stressreductie programma “Werken aan Veerkracht” kan deze medewerkers helpen hun stressbronnen te herkennen en te reduceren tot een gezond niveau waarop optimale prestaties weer mogelijk zijn.

In overleg plannen we een aantal sessies waarin we, eventueel samen met de leidinggevende of HR verantwoordelijke, bespreken hoe we de situatie kunnen verbeteren. Ik leg graag uit hoe ik werk, en hoe ik ook met uw medewerkers de gewenste resultaten behaal.

Meer informatie over hartcoherentie?

Vul het formulier in en je ontvangt binnen 2 werkdagen bericht.


Tel: 0252 686298 | Mob: 0652174398

Locatie in overleg